3 pompieri au salvat viața unui bebeluș care se înecase cu o bucată de măr

pompieri
Foto: ISU Neamț

Trei pompieri din județul Neamț au salvat viața unui bebeluș de un an și jumătate care se înecase, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț.

Potrivit agerpres.ro, copilul se înecase cu o bucată de măr.

Deoarece familia locuiește într-un bloc chiar peste drum sediul ISU, la etajul al doilea, tatăl copilului a mers repede la unitate și a strigat la poartă: „Ajutor, veniți! Se îneacă! Se îneacă copilul!”.

Primul care a ajuns în apartament a fost plutonierul adjunct Ioan Ciucanu-Stache. Aici, mama copilului îl ținea în brațe, dar cu capul în sus, ceea ce nu îl ajuta pe bebeluș.

Plângând, ea i-a spus pompierului că băiatul se învinețise și că aproape nu mai respira.

În timp ce Ionuț efectua manevrele de deschidere a căilor aeriene, în cameră au intrat și ceilalți doi colegi ai săi, plutonierul adjunct șef Costel Ciocan și plutonierul major Marius Catană.

În câteva secunde, băiețelul a tușit, iar apoi a început să plângă. Apoi au intrat în casă și paramedicii SMURD.

„După ce s-au asigurat că micuțul Ștefan este bine, cei trei pompieri au dat să iasă. Toți trei aveau ochii înlăcrimați.

  • De ce plângeți? – i-a întrebat tatăl copilului.
  • De bucurie! – și nu și-au putut opri lacrimile nici spre unitate.

Felicitări, Ionuț, Marius și Costel! Aveți tot respectul nostru!

Felicitări dragi colegi pentru dăruirea și devotamentul de care dați dovadă!”, au menționat într-un mesaj postat pe Facebook reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.