19 copii au fost uciși într-un atac armat la o școală primară din Texas, SUA

atac armat texas
Sursa: Captură YouTube (CNN)

19 copii și 2 adulți au fost uciși astăzi într-un atac armat care a avut loc la o școală primară din sudul statului Texas din SUA, anunță BBC.

Alți 13 copii au fost duși la spital. O femeie de 66 de ani și o fetiță de 10 ani se află în stare critică.

Salvador Ramos, atacatorul în vârstă de 18 ani, a deschis focul la Școala Primară Robb din orașul Uvalde. Tânărul a fost ucis de forțele de ordine.

Anchetatorii spun că el era înarmat cu un pistol și o pușcă semiautomată AR-15. Adolescentul este suspectat că și-a ucis și bunica.

Potrivit presei locale, el ar fi elevul unui liceu din apropiere. Poliția a anunțat că atacul a început la ora locală 11:32 și că tânărul a acționat singur.

Unul dintre cei uciși este o profesoară. Elevii de la Școala Elementară Robb au vârste cuprinse între 7 și 10 ani.

Potrivit CBS News, tânărul a purtat o vestă antiglonț în timpul atacului.

Într-un discurs ținut la Casa Albă, președintele SUA Joe Biden a declarat că este „sătul și obosit” să reacționeze la atacurile armate și a cerut un control mai eficient al celor care au dreptul să cumpere o armă.

„Atunci când am devenit președinte am sperat că nu va trebui să fac asta. Încă un masacru. Uvalde, Texas. O școală elementară. Copii frumoși, inocenți, de clasa a II-a, a III-a, a IV-a. Și ce mulți copii au fost martori la ceea ce s-a întâmplat… și-au văzut prietenii murind de parcă ar fi pe câmpul de luptă, pentru Dumnezeu. Ei vor trăi cu aceste amintiri pentru tot restul vieții”, a spus el.

„A pierde un copil este ca și cum ți-ar fi smulsă o bucată din suflet. Viața nu mai este niciodată la fel”, a completat Joe Biden.

„Ca națiune trebuie să ne întrebăm „Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom începe să ținem piept celor care fac lobby pentru arme?” Cu toții știm ce trebuie făcut. Au trecut 3.448 de zile… 10 ani de când am fost la o școală din Connecticut unde a avut loc un alt atac armat. 26 de oameni au fost uciși, dintre care 20 erau elevi de școală primară. De atunci au fost peste 900 de incidente cu arme raportate în școli”, a mai menționat președintele SUA.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.