Roland Garros 2018: Simona Halep a învins-o pe Angelique Kerber și s-a calificat în semifinale

Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons
Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons

Simona Halep – Angelique Kerber 6-7 (2), 6-3, 6-2. Liderul mondial s-a calificat în treia semifinală din carieră la Roland Garros, după o victorie foarte grea cu Angelique Kerber jucătoarea din Germania aflată pe locul 12 în lume.

Simona Halep a revenit de la 0-4 în primul set, doar ca să îl piardă pe mâna ei, la tie-break, însă a reușit să o toace mărunt pe nemțoaica Angelique Kerber, fost lider mondial, în următoarele două manșe.

Jucătoarea din Germania, care nu pierduse niciun set la Roland Garros 2018, a aplaudat chiar unele puncte reușite de campioana din România, care a cucerit și publicul de pe arena Suzanne Lenglen prin dăruirea și pasiunea pe care le-a pus în multe dintre lovituri.

Pentru Simona Halep urmează un meci infernal, cu Garbine Muguruza, cap de serie 3. Jucătoarea spaniolă născută în Venezuela a distrus-o azi pe Maria Șarapova, scor 6-2, 6-1, și este singura care o poate detrona pe româncă de pe primul loc în ierarhia WTA la Roland Garros 2018.

Simona Halep – Angelique Kerber 6-7 (2), 6-3, 6-2

Halep – Kerber 0-1. Românca de pe primul loc în lume începe ezitant acest meci și își cedează serviciul. Nemțoaica n-a trebuit să muncească prea mult pentru acest game, Simona făcând mai multe greșeli neforțate.

0-2. Debut haotic de partidă pentru Halep. Kerber stă bine în teren, lovește exact, la procentaj, în timp ce Halep caută unghiuri dificile, iar loviturile nu îi intră. Dacă în partidele precedente românca a executat perfect planul de luptă, astăzi pare destul de dezorientată.

0-3. Angelique Kerber se desprinde. Cu toate că nu reușește foarte multe lovituri câștigătoare, nemțoaica îi pune mari probleme româncei. Simona, care a salvat patru mingi de break în acest game, a ajuns deja la 10 erori neforțate. Jucătoarea din Germania a făcut doar două până acum.

0-4. Simona încearcă să își regăsească echilibrul și să își impună jocul, însă tot Kerber este cea care mai pune un game pe tabela de marcaj. Nemțoaica, mai experimentată, știe cum să iasă din momentele dificile. O statistică interesantă: Angelique a câștigat toate punctele jucate cu al doilea serviciu în acest set. Cifre îngrijorătoare pentru liderul mondial, care este cea mai bună jucătoare la retur din lume.

Revenirea spectaculoasă a Simonei

1-4. Game alb pentru Simona Halep! Românca a jucat impecabil în acest game, profitând și de o ușoare relaxare a adversarei sale.

2-4. Simona Halep își continuă revenirea cu un prim break pe serviciul nemțoaicei, care nu mai găsește așa ușor calea spre puncte. Mai mult, românca a început să greșească tot mai rar.

3-4. Numărul 1 mondial evită cu mare efort un nou break și se apropie la un singur game de jucătoarea din Germania. Simona Halep leagă trei game-uri consecutive și echilibrează un set care părea aproape pierdut.

3-5. Kerber oprește seria câștigătoare a româncei cu un game sigur pe propriul serviciu, iar Halep va servi, în game-ul următor, cu speranța de a prelungi primul set.

4-5. Simona rămâne în set. Jocul româncei este vizibil mai exact în ultimele minute, în ciuda eforturilor susținute ale sportivei din Germania.

5-5. Break, Simona! Kerber nu reușește să concretizeze avantajul serviciului și, pentru prima oară de la începutul meciului, cele două jucătoare sunt din nou la egalitate. Halep va trebui, însă, să mențină ritmul pentru a câștiga primul set. Atenție: Nemțoaica n-a cedat încă niciun set la Roland Garros 2018.

5-6. Kerber își ridică jocul la cote mai înalte și reușește un nou break, cu toate că Halep a câștigat cel mai spectaculos schimb de mingi al meciului. Nemțoaica va servi din nou pentru a închide primul set.

6-6. Simona Halep tocmai a arătat de ce este pe primul loc în lume. Românca a evoluat fantastic, a lovit mingea cu înverșunare și precizie și a reușit un nou break. Vom avea tie-break în primul set. Este primul pe care îl joacă Simona Halep la Roland Garros 2018. De cealaltă parte, Angelique Kerber a mai disputat două, ambele câștigate în fața olandezei Kiki Bertens.

Angelique Kerber. Foto: Roland-Garros Facebook

6-7 (2). Kerber a câștigat primele două puncte, însă Simona a revenit imediat și a egalat situația, trecându-și în cont și un punct contestat de nemțoaica de pe locul 12 în lume. Au urmat, însă, cinci puncte câștigate de Kerber, toate în urma unor erori ale româncei, iar românca a pierdut primul set, după o oră de tenis extenuant.

Halep – Kerber. Povestea celui de-al doilea set

Halep – Kerber 6-7 (2), 1-0. Simona începe perfect setul al doilea, cu un break. Spre deosebire de tie-break, loviturile româncei își ating din nou ținta. Meciul nu este nici pe departe terminat.

6-7 (2), 2-0. Numărul 1 mondial își mărește avantajul, în urma unui game exact pe propriul serviciu. Angelique Kerber pare puțin obosită după efortul din prima manșă.

6-7 (2), 2-1. Nemțoaica răspunde cu un game excelent la serviciu și se ține aproape de Simona Halep.

6-7 (2), 3-1. Game alb pentru Simona Halep, care își conservă avantajul de un break luat la începutul manșei secunde.

6-7 (2), 3-2. Cu toate că a avut câteva șanse de break în acest game, românca nu a reușit să răpună rezistența acerbă a nemțoaicei, care s-a agățat de fiecare oportunitate și a redus, din nou, handicapul la un singur game.

6-7 (2), 4-2. Simona își face din nou serviciul și reface diferența de două game-uri. Nemțoaica nu i-a pus nicio problemă româncei la retur în setul secund.

6-7 (2), 4-3. Halep a condus cu 30-0 în acest game, dar nu a reușit să ducă treaba la bun sfârșit. Kerber a câștigat patru puncte la rând și se ține scai de româncă.

6-7 (2), 5-3. Game superb câștigat de Simona Halep, în ciuda unei evoluții foarte bune a jucătoarei din Germania. Efortul româncei în ultimul punct a fost apreciat prin aplauze și de Angelique Kerber.

6-7 (2), 6-3. Simona încheie setul secund așa cum l-a început, cu un break. Românca a fost evident mai bună decât Kerber în această manșă, însă nemțoaica a părut că își conservă forțele pentru decisiv.

Simona Halep – Angelique Kerber. Setul decisiv

Halep – Kerber 6-7 (2), 6-3, 1-0. Simona lovește prima în setul decisiv și conduce pentru prima oară în acest meci. Se joacă deja de aproape două ore.

6-7 (2), 6-3, 2-0. Break, Simona! Românca pare de neoprit în aceste momente. Kerber, vizibil mai obosită, nu reușește să facă față loviturilor tot mai aprige ale constănțencei.

6-7 (2), 6-3, 2-1. Luptătoarea Angelique Kerber răspunde cu un break rapid pe serviciul Simonei. Celebra vorbă de duh din sport, care spune că pe nemți nu ești sigur că i-ai bătut decât atunci când îi vezi că se urcă în autocar, nu este departe de adevăr nici în tenis. Sportiva din Germania a cerut imediat asistență medicală, având probleme la degetul mare de la piciorul stâng.

6-7 (2), 6-3, 3-1. Break, Halep! Nervozitatea din teren este în creștere. Românca a luptat din greu pentru acest break, iar acum are șansa să pună trei game-uri între ea și Kerber. Cum va răspunde, însă, jucătoarea din Germania?

6-7 (2), 6-3, 4-1. Simona Halep pune tot mai multă presiune, iar Kerber cedează. Nemțoaica în vârstă de 30 de ani nu pare să aibă resursele să revină în meci. Românca este foarte aproape de o nouă semifinală pe zgura de la Roland Garros.

6-7 (2), 6-3, 4-2. Angelique Kerber se trezește ”din pumni” și răspunde cu un game sigur pe propriul serviciu.

6-7 (2), 6-3, 5-2. Simona Halep are nervi de oțel. Românca a rezistat asalturilor nemțoaicei și a lovit curat și eficient. Kerber a depășit-o pe Halep la numărul erorilor neforțate.

6-7 (2), 6-3, 6-2. Game, set și meci, Simona Halep! Românca a reușit o revenire superbă și a primit ovațiile publicului parizian. Pentru liderul mondial urmează duelul cu Garbine Muguruza, din Spania, singura care îi mai poate sufla prima poziție în ierarhia WTA la Roland Garros 2018.

Roland Garros 2018: Simona Halep – Angelique Kerber

La Roland Garros 2018 Angelique nu cedat încă niciun set până la meciul cu Simona Halep și a învins două jucătoare foarte puternice pe zgură în ultimele două partide: pe olandeza Kiki Bertens, cap de serie 18, și pe favorita locală, Caroline Garcia (7).

Simona Halep – Angelique Kerber s-a disputat și la primul turneu de Grand Slam al anului curent, la Australian Open, unde românca s-a impus extraordinar în semifinale, cu 9-7 în ”decisiv”, după ce a salvat și două mingi de meci ale jucătoarei din Germania.

Halep și Kerber se mai întâlniseră o singură dată pe zgură, într-un duel din Fed Cup, în 2016, când românca a fost spulberată, la Cluj, cu un dublu 6-2. La general, Simona conduce cu 5-4.

În celălalt meci din sferturile de finală ale Roland Garros 2018, iberica Garbine Muguruza a dat de pământ cu rusoaica Maria Șarapova, scor 6-2, 6-1, și va încrucișa racheta cu Simona Halep în penultimul act.

Cealaltă semifinală de la Roland Garros 2018 este una 100% americană, între Madison Keys și Sloane Stephens.