Horia Tecău ar putea câștiga Australian Open alături de o altă americancă

FOTO: Gabinho/Wikimedia Commons
FOTO: Gabinho/Wikimedia Commons

După succesul obținut în urmă cu patru ani pe cimentul de la Melbourne, alături de Bethanie Mattek-Sands, românul Horia Tecău poate cuceri titlul de Grand Slam din Australia, în probade dublu-mixt, alături de o altă jucătoare din SUA, Coco Vandeweghe.

Românul Tecău (31 de ani) și americanca Vandeweghe (24) nu erau printre favoriți la începutul competiției, însă au reușit să ajungă până în finală.

Astăzi, în meciul decisiv pentru marea finală, cei doi au trecut, cu un dublu 6-4, de perechea formată din Treat Huey (Filipine) și Andreja Klepac (Slovenia).

Tecău și Vandeweghe vor juca în finală împotriva învingătorilor partidei dintre principalii favoriți, Sania Mirza (India) și Ivan Dodig (Croația), și cuplul ruso-brazilian Elena Vesnina/Bruno Soares, cap de serie numărul cinci.

Dacă reușește să câștige și ultimul meci de la Australian Open, Horia Tecău ar ajunge la două titluri la dublu-mixt la singurul turneu de Grand Slam din Emisfera Sudică, după cel cucerit în 2012, alături de o altă jucătoare din Statele Unite ale Americii, Bethanie Mattek-Sands.

Atunci, cei doi au câștigat titlul titlul la mixt, după 6-3, 5-7, 10-3 cu Elena Vesnina (Rusia)/Leander Paes (India).

Recomandările editorilor GreatNews:

O minune din România aflată la 100 de metri adâncime, promovată de CNN
Cele mai frumoase case din copaci. 12 locuințe în imagini superbe
Taximetriștii care vor dispărea din trafic. Niciun șef fără liceu