Taximetriștii care vor dispărea din trafic. Niciun șef fără liceu

Guvernul a anunțat că șoferii care au săvârșit anumite infracțiuni nu vor mai putea practica taximetria.

„Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conţină menţiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru unele infracţiuni pe care le stabileşte OUG: infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri, infracţiuni contra vieţii şi sănătăţii şi integrităţii corporale, infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infractiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni contra patrimoniului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Noua ordonanță dată de Guvern completează, printre altele, articolul 26 al Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și se adaugă condiția cazierului curat.

Guvernul spune că prin această decizie se urmărește „asigurarea siguranței cetățeanului și a practicării profesiei în mod onorabil și legale”.

De asemenea, cei care administrează firme de transport vor avea un certificat de competență profesională valabil 10 ani și trebuie să aibă liceul absolvit, cu sau fără diplomă de bacalaureat, să participe la un curs al Ministerului Transporturilor și să promoveze un examen.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.