Vremea devine caniculară. Temperatura ajunge la 35 de grade Celsius

Foto: pixel2018 / pixabay.com

Temperatura aerului va fi în creștere, astfel încât în zilele următoare pe teritoriul României se vor înregistra și temperaturi de 34 sau 35 de grade Celsius.

„Dacă până acum ne-am confruntat cu o vreme călduroasă în majoritatea zonelor țării, de această dată vom vorbi și despre caniculă, caniculă ce se va instala în orele amiezelor îndeosebi în zonele de câmpie și de podiș. Totodată, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, astfel încât indicele temperatură umezeală va atinge și va depăși local pragul critic de 80 de unități”, a anunțat meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie.

Temperaturile maxime cele mai ridicate vor fi pe litoral, în Câmpia de Vest și în București.

ANM a emis și o prognoză specială pentru capitală. Prognoza este valabilă în intervalul marți, 25 iunie, ora 11 – joi, 27 iunie, ora 20.

Astfel, miercuri și joi (26 și 27 iunie), vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în după-amiaza zilei de joi. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade. Cerul va deveni mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 18…20 de grade.

În România continuă să fie în vigoare și o informare meteorologică de disconfort termic accentuat, valabilă până joi, 27 iunie, la ora 20.

Potrivit informării, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Foto: pixel2018 / pixabay.com