USR îl refuză pe Cioloș: ”Nu se pune problema să candideze pe listele noastre”

Dacian Cioloș. Foto: Facebook
Dacian Cioloș. Foto: Facebook

Dan Barna, președintele USR, a exclus posibilitatea ca Dacian Cioloș să candideze pe listele USR la alegerile europarlamentare.

Chiar și așa, Uniunea Salvați România va continua negocierile pentru o eventuală candidatură comună cu Mișcarea România Împreună, însă acestea nu pot avansa până când gruparea lui Cioloș nu este înregistrată la tribunal.

„Urmărind calendarul, și chiar am făcut o analiză care a pornit de 26 mai înapoi, ce înseamnă campania, ce înseamnă strângerea cele 200.000 de semnături, cu siguranță va trebui să avem o decizie până la finalul lunii ianuarie”, a declarat Dan Barna, la finalul comitetului politic al USR de sâmbătă, în care a fost validată lista candidaților la alegerile europarlamentare.

Mai mult de două treimi din membri comitetului politic al USR s-au declarat de acord cu demararea negocierilor cu Mișcarea România Împreună, condusă de fostul premier Dacian Cioloș.

”Nu se pune problema ca Dacian Cioloș să participe pe listele USR. Subiectul de discuție este acea alianță care să genereze o listă comună la alegerile europarlamentare”, a mai spus Barna.

Acesta a spus că USR a ajuns la 260 de filiale și 7.000 de membri la nivel național. Scopul partidului este să se extindă la 800 de filiale și la 20.000 de membri.