Unul dintre cele mai frumoase sate din România a interzis mașinile

biserica fortificată din viscri
Foto: Apophys (Wikimedia Commons)

Turiștii care vor să viziteze satul Viscri, una dintre cele mai atractive destinații turistice din România, nu vor mai avea voie să intre cu mașinile. Potrivit Radio Brașov, turiștii își vor lăsa mașina în parcarea de la intrarea în sat, pe sensul dinspre Sighișoara, după care pot merge pe jos pentru a explora zona.

Viscri este una dintre cele mai de seamă atracții turistice ale României. Impresionează datorită peisajelor pitorești și a autenticității locului.

Satul din Brașov numără aproximativ 1.000 de locuitori, iar farmecul locului este dat și de una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.

Viscri și-a câștigat notorietatea și datorită Regelui Charles, care, îndrăgostit de locurile frumoase din țara noastră, a cumpărat o casă sătească în Viscri.

El a vizitat prima dată Transilvania în 1998 și a descoperit, potrivit declarațiilor ulterioare, o zonă rurală idilică, ce în Marea Britanie nu mai există.

Totodată, Regele Charles a înființat o fundație la Viscri, prin intermediul căreia și-a propus să ajute la păstrarea peisajelor unice, a arhitecturii tradiţionale şi a unui mod de viaţă neschimbat de sute de ani.