Unde va ajunge următoarea tranșă de vaccin alocată României

Vaccin. Foto: Pixabay

După ce autoritățile române au anunțat că livrarea vaccinului anti-COVID-19 a întârziat în România și în alte opt țări din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, noi tranșe ale tratamentului vor ajunge în curând în România.

”La acest moment, știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara, iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași”, potrivit unui comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, care coordonează campania de vaccinare anti-COVID-19 din România, a explicat problema în detaliu.

”Am fost înștiințat de compania Pfizer că din cauza unor probleme care țin de fabrica din Belgia, o problemă care ține de organizare și de soft, vaccinurile vor fi livrate cu o zi întârziere”, a declarat Gheorghiță, citat de Hotnews.

”Săptămânal va fi câte o tranșă de circa 150.000 de doze. Vreau să precizez încă un aspect: calendarul de livrare este estimativ. Este o certitudine că va fi săptămânal, însă ziua exactă în care se livrează poate să sufere modificări. Compania Pfizer și-a luat angajamentul că ne va anunța cu cel puțin două zile înainte față de momentul livrării, tocmai pentru a putea organiza procesul logistic de recepție și de stocare”, a adăugat coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În România ar fi trebuit să ajungă 144.000 de doze de vaccin, pentru peste 370 de centre regionale de vaccinare din țară, însă producătorul a întârziat livrarea.