Un turist din București a incendiat pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, din Munții Bucegi

pajiște incendiu crucea caraiman
Foto: Jandarmeria Română (Facebook)

Un turist din București a incendiat pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, din Munții Bucegi, anunță Jandarmeria Română.

Bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei de jandarmii montani.

„Ieri, în jurul orei 12.00, jandarmii montani prahoveni au fost informați de către un ghid montan despre faptul că un turist a folosit o artificie pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, aprinzând iarba uscată din zonă. Din cauza curenților de aer și a vegetației uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turiști, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului.

Jandarmii montani au identificat persoana în cauză, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 3.000 lei pentru „arderea vegetației pajiștilor fără respectarea prevederilor legislației în vigoare”, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.