Un turist care și-a scrijelit numele său și al iubitei pe Colosseum riscă până la 5 ani de închisoare

turist colosseum roma
Sursa: Captură YouTube

Un turist care și-a scrijelit numele său și al iubitei pe Colosseum, celebrul amfiteatru roman din capitala Italiei, riscă o amendă uriașă sau până la 5 ani de închisoare, relatează CNN.

Bărbatul a fost filmat de un alt turist în timp ce scria „Ivan+Haley 23” pe un zid al monumentului. În clip se vede cum turistul chiar zâmbește larg, fericit, în timp ce grava cele două numele, aparent fără să conștientizeze că fapta lui este o infracțiune.

Acum, Ministrul Culturii din Italia cere ca individul să fie „identificat și sancționat”.

„Consider că este foarte grav, nedemn și o dovadă de lipsă de civism ca un turist să desfigureze unul dintre cele mai cunoscute locuri din lume, un patrimoniu istoric precum Colosseumul, pentru a grava numele logodnicii sale”, a scris ministrul Gennaro Sangiuliano pe Twitter.

„Sper ca cel care a comis acest act să fie identificat și sancționat conform legilor noastre”, a continuat el.

Tweet-ul ministrului a inclus o imagine neclară a tânărului turist, precum și un videoclip care părea să-l arate folosind chei pentru a grava litere într-unul dintre pereții amfiteatrului vechi de aproape 2.000 de ani.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea primi o amendă de cel puțin 15.000 de euro sau până la 5 ani de închisoare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.