Un tânăr a mințit Poliția că a fost bătut și jefuit de 800 de lei. Ce se întâmplase, de fapt

bani buzunar
Foto: Ralphs_Fotos / pixabay.com

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din Craiova, este cercetat de poliţişti după ce a mințit că a fost bătut de hoți și jefuit de suma de 800 de lei, anunță IPJ Dolj într-un comunicat de presă.

În seara zilei de 15 mai, ora 18.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de tânăr cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla pe aleea pietonală ce face legătura între bulevardul Nicolae Romanescu şi strada Dr. N.I. Siseşti, 3 persoane necunoscute l-ar fi lovit cu pumnii în zona feţei şi a toracelui.

Ulterior, după plecarea celor 3 persoane, tânărul ar fi observat că îi lipseşte suma de 800 de lei din buzunarul pantalonilor.

O echipă de poliţişti a început să investigheze cazul. Au fost audiaţi martori şi au fost ridicate şi vizionate imagini înregistrate de camerele de supraveghere. Așa au stabilit că cele reclamate nu se confirmă.

De fapt, în dimineaţa zilei de 15 mai, tânărul a mers la o sală de jocuri de noroc situată pe bld. Nicolae Titulescu, unde a jucat suma de 800 de lei, sumă pe care a pierdut-o.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, tânărul fiind bănuit că ar fi sesizat în mod nereal producerea unei fapte prevăzute de legea penală.

Conform art. 268 Cod Penal, inducerea în eroare a organelor judiciare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă.

„Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, prevede Codul Penal.

Foto: Ralphs_Fotos / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.