Un spital din Londra începe vaccinarea anti-coronavirus a cadrelor medicale de săptămâna viitoare

FOTO: Dimhou/Pixabay.com
FOTO: Dimhou/Pixabay.com

Cadrele medicale dintr-un spital important din Londra, Marea Britanie, vor primi începând de săptămâna viitoare (după 2 noiembrie), vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Oxford în parteneriat cu AstraZeneca, au declarat surse din sistemul de sănătate britanic pentru publicația „The Sun”.

Potrivit sursei citate, personalul medical din spitalul respectiv a fost informat să se pregătească pentru a primi vaccinul începând cu 2 noiembrie.

„The Sun” mai relatează că mai multe teste clinice care se desfășurau la acest spital au fost suspendate astfel încât toate resursele unității să fie direcționate spre pregătirile necesare pentru vaccinarea a mii de doctori, asistenți și alte cadre medicale.

Spitalul va lua măsuri de securitate sporite pentru a proteja stocul de vaccinuri, precum și pentru a face față eventualelor proteste anti-vaccin.

O sursă a declarat că reprezentanții spitalului au luat legătura cu Poliția și chiar și cu Armata deoarece se tem de posibile atacuri.

Duminică, publicația „Daily Mail” a relatat că personalul medical de la Spitalul „George Eliot” din Warwickshire a fost anunțat să se pregătească pentru a începe vaccinarea anti-coronavirus a cadrelor medicale de la începutul lunii decembrie.

Medicul Anthony Fauci din SUA, unul dintre liderii grupului pentru combaterea coronavirusului în SUA, a declarat pentru BBC că „vom ști dacă vreun vaccin este sigur și eficient până la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.