Un scafandru a fost înghițit de o balenă: „Atunci am înțeles: sunt în gura unei balene. S-a sfârșit, am să mor”

balenă scafandru înghițit
FOTO: BBC

Michael Packard, un scafandru american aflat în căutare de homari, a povestit cum a ajuns în gura unei balene cu cocoașă care încerca să îl mănânce și cum a supraviețuit ca prin minune, relatează BBC.

Bărbatul făcea scufundări în largul coastei statului Massachusetts, SUA, când a ajuns în gura unei balene timp de aproximativ 30-40 de secunde.

În vârstă de 56 de ani, Packard a povestit pentru WBZ-TV News că, după ce a sărit din barcă îmbrăcat în costum de scafandru, a „simțit o lovitură, iar apoi totul s-a întunecat”.

Inițial s-a gândit că a fost atacat de un rechin alb, numit și marele rechin alb datorită dimensiunilor sale, însă apoi a pipăit animalul și a realizat că nu avea dinți.

„Atunci am înțeles: „O, Dumnezeule, sunt în gura unei balene și încearcă să mă înghită. S-a sfârșit, am să mor””, și-a spus Michael Packard.

În acele momente s-a gândit la soția sa și la cei doi băieți ai săi, în vârstă de 12 și de 15 ani.

Din fericire, balena l-a scuipat afară.

„Apoi dintr-o dată a sărit la suprafață și a început să își clatine capul. Pur și simplu am fost aruncat în aer și am căzut în apă. Eram liber și pluteam. Nu îmi venea să cred… am supraviețuit și pot povesti prin ce am trecut”, a continuat scafandrul.

Colegul său, care privea disperat apa pentru a-l găsi, l-a ajutat să se întoarcă în barcă. Bărbatul s-a ales doar cu o suspiciune de genunchi dislocat.

Deși soția sa l-a rugat să își schimbe profesia, Packard a declarat că nu vrea să renunțe la cariera sa de 40 de ani de scufundător.

Balenele cu cocoașă ajung până la 15 metri lungime și cântăresc până la 36 de tone. Când se hrănesc, ele deschid larg gura pentru a înghiți cât mai multă pradă, precum pești sau crustacee, iar biologii marini bănuiesc că așa a ajuns și Packard în gura balenei. Un expert a povestit pentru publicația Cape Cod Times că până acum nu s-a mai auzit ca un om să fie înghițit de o balenă.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.