Un român i-a impresionat pe italieni. A vopsit singur un pod uitat de autorități de 40 de ani

român pod vopsit ostia
Foto: La Repubblica

În vârstă de 50 de ani, Ion, un român stabilit în Ostia, o localitate din apropierea Romei, i-a impresionat pe italieni după a vopsit singur un pod pietonal din oraș, scrie „La Repubblica”, citată de G4media.ro.

„Minune de Crăciun pe podul pietonal din Ostia, cel peste calea ferată Roma-Lido. Miracolul a fost realizat de Ion, cunoscut sub numele de Giovanni, un român șomer în vârstă de 50 de ani, care a restaurat trecerea peste calea ferată Roma-Lido abandonată de zeci de ani de Primărie”, scrie „La Repubblica”.

Podul era ruginit și murdar, dar într-o lună românul l-a curățat și a vopsit balustrada folosind banii strânși din donațiile locuitorilor.

Ion rămăsese fără loc de muncă, însă acum i s-a oferit un job în construcții.

„Trecuseră cel puțin 40 de ani de când primăria nu s-a mai ocupat de acest pod. Noroc că un domn din România s-a gândit la asta. Mesajul lui este unul de dragoste pentru acest oraș dar și o lecție de educație civică pentru toată lumea”, a spus o italiancă despre gestul românului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.