Un pescar a prins un „peștișor” auriu de 30 de kilograme

peștișor auriu 30 kg
Foto: Bluewater Lakes (Facebook)

Pescarul britanic Andy Hackett a prins un „peștișor” auriu de 30 de kilograme într-un lac din Franța, relatează publicația „The Guardian”.

Peștele din specia crap-koi fusese eliberat în lac în urmă cu 20 de ani. De regulă, peștișorii aurii sunt suficient de mici pentru a încăpea într-un acvariu de apartament, însă acesta era un hibrid obținut prin încrucișarea speciilor crap și koi.

Peștele, numit Carrot (Morcov) datorită culorii sale portocaliu-aurie, fusese adus în Lacul Bluewater din Champagne, Franța, în urmă cu 20 de ani.

Hackett a avut nevoie de 25 de minute pentru a reuși să îl prindă. „Am știut dintotdeauna că Carrot era undeva acolo, dar nu am crezut că pot să-l prind”, a povestit pescarul.

peștișor auriu 30 kg
Foto: Bluewater Lakes (Facebook)

„Am știut că este un pește mare de când a mușcat momeala și a început să tragă dintr-o parte în alta și de sus în jos. Apoi a ieșit la suprafață la vreo 30-40 de yarzi distanță (27-37 de metri – n.r.) și am văzut că era portocaliu. A fost grozav că l-am prins, dar în același timp a fost vorba de noroc chior”, a mai spus el.

El a făcut câteva fotografii cu Carrot, iar apoi i-a dat drumul înapoi în apă.

„L-am pus pe Carrot în lac în urmă cu aproximativ 20 de ani astfel încât clienții noștri să aibă un pește diferit pentru care să pescuiască. De atunci a tot crescut, dar este foarte evaziv”, a declarat Jason Cowler, managerul lacului.

peștișor auriu 30 kg
Foto: Bluewater Lakes (Facebook)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.