Un pasager a aruncat monede în motorul unui avion înainte de decolare, pentru noroc

avion motor
Foto: IppikiOokami / pixabay.com

Un zbor în China a fost întârziat cu mai bine de 4 ore miercuri, după ce un pasager a aruncat monede în motor, cel mai probabil pentru noroc, a anunțat presa de stat chineză, relatează CNN.

Zborul China Southern Airlines CZ8805 era programat inițial să decoleze din orașul Sanya din sudul țării către Beijing în jurul orei 10 a.m., ora locală, pe 6 martie, dar nu a decolat decât în jurul orei 14:16.

Într-un videoclip distribuit de mai multe instituții media de stat, o însoțitoare de bord este văzută interogând un pasager despre care se crede că a aruncat monedele, întrebându-l câte monede au fost aruncate în motor. Pasagerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, poate fi auzit spunând „3 – 5” monede.

Pasagerul a fost reținut ulterior de poliția aeroportului. Compania aeriană a transmis că monede au fost găsite în timpul controalelor de securitate, dar nu a precizat câte anume erau.

„Personalul de întreținere a aeronavei a efectuat o inspecție completă de siguranță și a stabilit că nu au existat probleme de siguranță înainte de decolare”, a declarat serviciul pentru clienți al companiei China Southern Airlines.

China Southern Airlines a emis miercuri un avertisment împotriva „comportamentelor necivilizate” pe contul oficial de pe rețeaua de socializare Weibo, spunând că „aruncarea cu monede în avion reprezintă o amenințare la adresa siguranței aviației și va duce la diferite niveluri de sancțiuni”.

Incidente similare cu oameni care aruncau monede în avioane, aparent pentru „noroc”, au avut loc în ultimii ani în China.

În octombrie anul trecut, un zbor China Southern Airlines a fost întârziat la Guangzhou după ce un pasager a fost văzut aruncând monede către avion.

În 2021, un zbor GX Airlines între Weifang și Haikou a fost anulat după ce mai multe monede învelite în hârtie roșie au fost descoperite la sol.

Iar în 2017, un pasager în vârstă a aruncat cu monede într-un avion China Southern Airlines în timpul îmbarcării pe Aeroportul Internațional Pudong din Shanghai, susținând că este „o rugăciune pentru un zbor sigur”.

Foto: IppikiOokami / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.