Un fost om al străzii a donat 10.000 de lei pentru renovarea adăpostului în care a stat pe când nu avea locuință

satu mare centrul social
Foto: primariasm.ro

Un fost om al străzii din Satu Mare a donat 10.000 de lei pentru renovarea adăpostului în care a stat pe când nu avea locuință, relatează publicația locală portalsm.ro.

Mai exact, persoana a donat 10.000 de lei pentru renovarea fațadei Centrului Social de Urgență pentru Adulți (adăpostul de noapte), în care a locuit în trecut.

Persoana a dorit să rămână anonimă.

„Azi, la Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte – au avut loc o serie de activități dedicate oamenilor care nu au un acoperiș deasupra capului, celor 55 de beneficiari ai Adăpostului.

satu mare centrul social
Foto: primariasm.ro

Alături de beneficiari s-a aflat și sătmăreanul cu suflet mare care și-a dorit anul acesta să facă o faptă bună și a contribuit la renovarea fațadei clădirii Centrului Social de Urgență pentru Adulți. Îi mulțumim și pe această cale pentru implicarea sa în viața comunității noastre.

Fațada completează realizările din interiorul clădirii, Primăria Municipiului Satu Mare renovând și modernizând spațiul interior al Adăpostului și îmbunătățind astfel condițiile de viață ale beneficiarilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Satu Mare.

satu mare centrul social
Foto: primariasm.ro

În ultimii doi ani, 15 beneficiari ai adăpostului și-au găsit un loc de muncă și s-au mutat în chirie.

Alți 4 au fost ajutați să se reintegreze în familie, iar 4 beneficiari s-au mutat într-o locuință socială.

satu mare centrul social
Foto: primariasm.ro

În prezent, în Centrul Social de Urgență pentru Adulți se află 55 de persoane, 60% fiind persoane vârstnice, cu dizabilități sau pensie de boală, 30% persoane apte de muncă – din care 10% lucrează, iar celelalte sunt în căutarea unui loc de muncă și 10% sunt persoane cu probleme de dependență sau afecțiuni psihice, fără venituri.

satu mare centrul social
Foto: primariasm.ro
satu mare centrul social
Foto: primariasm.ro
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.