Un erou neobișnuit: Ce a pățit un deținut aflat în permisie când a oprit un furt în tramvai

Foto: Pixabay

Un deținut de la Penitenciarul Rahova, care era într-o permisie de 24 de ore, a ajuns la spital, după ce a intervenit pentru oprirea unui furt în tramvaiul 32 din Capitală.

„În data de 30.01.2019, începând cu orele 10:00, un deţinut care execută în regim închis o pedeapsă cu închisoarea în Penitenciarului Bucureşti Rahova a beneficiat de o recompensă cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o perioada de 24 ore, in intervalul 30.01.2019 ora 10:00 – 31.01.2019 ora 10:00. În jurul orelor 10:40 , în timp ce se deplasa către domiciliul declarat, în mijlocul de transport public (tramvaiul 32), a observat o persoană de sex masculin care încerca să sustragă un telefon mobil din geanta unei doamne aflată in imediata apropiere”, se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Rahova.

Deținutul aflat în permisiei i-a atras atenția femeii ce urma să fie tâlhărită, iar hoțul n-a apreciat gestul. Mai mult, acesta l-a atacat pe deținut cu un cuțit, provocându-i o tăietură la cap și la urechea stângă.

„Călătorii au apelat Serviciul unic de urgenţă, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie al Secţiei 18. Deţinutul mai sus menţionat a fost preluat de către escorta penitenciarului urmând a fi prezentat pentru investigaţii medicale de specialitate şi IML. Cazul a fost preluat de către Secţia 18 Poliţie urmând a se efectua cercetări specifice. Administraţia penitenciarului urmăreşte evoluţia stării de sănătate, persoana condamnată fiind internată într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii”, au adăugat reprezentanţii Penitenciarului Rahova.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.