Un cuplu a descoperit o comoară sub bucătăria unui conac pe care l-a cumpărat

FOTO: Kranich17/Pixabay.com
FOTO: Kranich17/Pixabay.com

Betty și Robert Fooks, doi soți din Dorset, Anglia, au decis să schimbă pardoseala de beton din bucătăria conacului pe care l-au cumpărat pentru a mări înălțimea încăperii. După ce s-a apucat de treabă, în scurt timp a descoperit un vas de ceramică smălțuită plin cu monede vechi de 400 de ani, potrivit The Guardian.

Au ajuns apoi la British Museum, iar monedele sunt acum cunoscut sub numele de tezaurul Poorton. Întreaga „comoară” va fi scoasă la vânzare de o casă de licitații, iar cei doi soți se așteaptă încaseze cel puțin 35.000 de lire sterline.

„Este un conac vechi de 400 de ani, așa că este mult de lucru la el. Am înlocuit podele și pereți din piatră și am decis să coborâm nivelul parterului pentru a ne oferi mai multă înălțime până la tavan. Într-o seară, eu eram cu copiii și soțul meu săpa cu un târnăcop în bucătărie când m-a sunat să spună că a găsit ceva.

A pus toate monedele într-o găleată. Dacă n-am fi coborât podeaua, ar fi rămas ascunse acolo. Presupun că persoana a intenționat să le recupereze, dar nu a mai avut ocazia”, a povestit Betty.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.