Un chirurg de la Floreasca și-a înțepat un coleg cu un instrument cu care opera o pacientă cu hepatită

sorin păun medic
Medicul Sorin Păun. Foto: Captură YouTube (Știrile TVR)

Chirurgul Sorin Păun de la Spitalul Floreasca este urmărit penal pentru purtare abuzivă, după ce și-a înțepat un coleg din sala de operații cu un electrocauter scos din rana unei paciente infectate cu hepatita C.

Cazul a avut loc în urmă cu 4 ani, în martie 2020, însă abia acum s-a pus în mișcare urmărirea penală. Medicul este anchetat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, a anunțat instituția într-un comunicat de presă citat de agerpres.ro.

Incidentul s-a petrecut pe 6 martie 2020 la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). În timp ce opera o pacientă, medicul le-a adresat injurii și expresii jignitoare celorlalți medici din echipa operatorie.

La un moment dat, el a înțepat un alt medic cu electrocauterul scos din rana pacientei pe care o opera, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Deoarece pacienta operată era infectată cu virusului hepatitei C, medicul s-a dus la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș ca să facă un tratament profilactic.

Sorin Păun este medic primar chirurgie generală și medic specialist urolog și lucrează în cadrul Secției Chirurgie II de la Spitalul Floreasca. Este doctor în științe medicale și conferențiar universitar.

În trecut, Sorin Păun a fost manager interimar al Spitalului Floreasca, însă a demisionat în 2016 în urma unui conflict cu colegii săi. La acea dată, 17 medici din unitatea spitalicească au anunțat că demisionează din cauza lui Păun, pe care îl acuzau de comportament abuziv.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.