Un băiat de 13 ani a supraviețuit după ce a căzut 30 de metri în Marele Canion

marele canion
Foto: Michael_Luenen / pixabay.com

Un băiat în vârstă de 13 ani a supraviețuit după ce a alunecat și a căzut 30 de metri în Marele Canion din statul american Arizona, relatează BBC.

Echipele de salvare au avut nevoie de două ore pentru a-l scoate pe Wyatt Kauffman din canion, după ce marți băiatul a căzut de pe marginea prăpastiei.

El a fost transportat la spital cu răni grave, dar ulterior a fost externat.

Wyatt a povestit pentru un post de televiziune local că a căzut în timp ce se dădea la o parte pentru ca turiștii să poată face fotografii. Se ghemuise și se ținea cu o mână de o piatră când și-a pierdut echilibrul și a început să cadă în spate.

„După cădere nu-mi amintesc nimic”, a spus el la postul de televiziune Phoenix KPNX în timp ce era în spital. „Îmi amintesc doar că m-am trezit și că eram într-o ambulanță, apoi într-un elicopter, că am urcat într-un avion și am ajuns aici”.

Wyatt a avut 9 vertebre rupte, ruptură de splină, o mână ruptă și un plămân colapsat. Numit și pneumotorax, acesta apare atunci când aerul se scurge din plămân în spațiul dintre plămân și peretele toracic.

În acțiunea de salvare au fost implicați zeci de salvatori. Wyatt a fost scos din prăpastie de o echipă din Parcul Național Grand Canyon, care a coborât în rapel pe o stâncă după ce a decis că salvarea cu elicopterul nu este posibilă din cauza terenului.

„Suntem extrem de recunoscători pentru munca tuturor”, a spus tatăl lui Wyatt, Brian Kauffman, care se afla acasă în Dakota de Nord la momentul accidentului.

„Suntem norocoși că ne aducem copilul acasă într-o mașină, pe scaunul din față, și nu într-o cutie”, a mai spus el.

Foto: Michael_Luenen / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.