Succes pentru handbalul românesc. Turda va juca în finala Cupei Challenge

Potaissa Turda va juca, în a doua parte a lunii mai, prima finală europeană din istorie (Foto: Transilvania Reporter)
Potaissa Turda va juca, în a doua parte a lunii mai, prima finală europeană din istorie (Foto: Transilvania Reporter)

Potaissa Turda s-a calificat în finala Cupei Challenge la handbal masculin, după ce a eliminat formația islandeză valur Reykjavik.

Ardelenii s-au impus pe teren propriu în fața nordicilor cu scorul de 32-23, întorcând spectaculos deficitul de opt goluri pe care îl aveau de recuperat în urma duelului din Islanda. Atunci, Valur a câștigat cu 30-22.

Performanța este una extraordinară pentru handbalul masculin românesc, care are un trecut glorios, dar un prezent dezolant. Potaissa are doar doi jucători străini în lot.

În drumul lor spre finala Cupei Challenge, a treia competiție valorică la nivel continental, handbaliștii din Turda au înregistrat doar două înfrângeri în opt partide. Islandezii nu pierduseră niciun meci în competiție până la partida de duminică seară, din România.

”A fost un meci al unei comunităţi întregi, suntem un oraş mic, dar reuşim să oferim ceva, să ajutăm handbalul românesc. În spatele acestei calificări stă muncă, suflet. Dedicăm acest succes jucătorului Raul Marian. Tatăl său a suferit un atac de cord la Sighişoara, dar el a ţinut să rămână alături de noi la acest joc. Cu astfel de oameni şi caractere reuşim să facem performanţă. Chiar dacă Challenge Cup e a treia competiţie ca valoare, această finală reprezintă un an de muncă“, a spus Flaviu Sâsâeac, președintele clubului, pentru Prosport.

În finala Cupei Challenge, ardelenii își vor măsura forțele cu portughezii de la Sporting Lisabona, tot într-un sistem cu dublă-manșă. Potaissa poate deveni a patra echipă din România care câștigă întrecerea, după Steaua, Odorheiu Secuiesc și UCM Reșița (3 titluri).

Echipa din Turda este în cursa pentru titlul de campioană și în campionatul României, urmând să întâlnească CSM București în semifinalele competiției.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.