A rămas doar Sorana. Românca a produs surpriza zilei la Australian Open

Sorana Cîrstea a obținut o victorie spectaculoasă astăzi la Australian Open: 7-6 (1), 6-3, în fața Carlei Suarez Navarro, din Spania.

Sorana Cîrstea (26 de ani, locul 78 în clasamentul mondial) este singura româncă prezentă în turul al treilea la turneul de Grand Slam de la Melbourne.

Jucătoarea din România, care se străduiește să revină între cele mai bune 50 de jucătoare ale lumii, după câteva sezoane mai slabe, afectate de accidentări, a trecut astăzi de Carla Suarez Navarro, din Spania.

Sorana Cîrstea a câștigat primul set la tie-break, cu 7-1, în fața jucătoarei cotate cu a 10-a șansă la victoria finală la Australian Open.

În manșa secundă, Sorana a evoluat din ce în ce mai bine, reușind lovituri câștigătoare spectaculoase în fața bătăioasei iberice, și s-a impus cu 6-3.

Jucătoarea din România și-a egalat cea mai bună performanță la turneul de Grand Slam din Australia. Ea mai reușise să lege două victorii la Antipozi și în 2012 și 2013.

Sorana Cîrstea o va întâlni în turul al treilea pe Alison Riske, din Statele Unite ale Americii. Românca a câștigat ultimele două dueluri cu sportiva de pe locul 44 în lume, impunându-se pe hard, la Pattaya și Washington. Riske are și ea o victorie în fața Soranei, obținută în urmă cu aproape zece ani, la US Open.

Tot astăzi, Irina Begu, cap de serie 27, a cedat surprinzător în fața Kristynei Pliskova, din Cehia, scor 4-6, 6-7 (8).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.