Shakira va fi judecată în Spania. Procurorii cer 8 ani de închisoare

shakira
Foto: Marcello Casal Jr/Agência Brasil / Wikipedia.org

Cântăreața columbiană Shakira va fi judecată în Spania pentru evaziune fiscală. Ea va apărea în fața unei instanțe din Barcelona, fiind acuzată de o fraudă de 14,5 milioane de euro, relatează BBC.

Shakira este acuzată de 6 infracțiuni legate de taxe. Procurorii spanioli cer condamnarea ei la 8 ani de închisoare și la plata unei amenzi de 23,8 milioane de euro.

Cântăreața în vârstă de 45 de ani a negat acuzațiile. „Sunt convinsă că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cauza și sunt sigură că justiția îmi va da dreptate”, a declarat Shakira într-un interviu pentru revista „Elle”.

Anterior, ea a respins o înțelegere oferită de procurori și a ales să meargă în instanță.

În centrul disputei se află perioada 2012-2014, când procurorii susțin că Shakira locuia în Spania, deși avea rezidența oficială în altă parte.

Potrivit legii spaniole, persoanele care stau mai mult de 6 luni în țară trebuie să își declare rezidența fiscală în Spania. Însă Shakira susține că Spania nu a fost locul principal unde locuia în acea perioadă.

Potrivit procurorilor, Shakira a cumpărat o casă în Barcelona în 2012, care ar fi devenit locuința sa și a partenerului său de atunci, fotbalistul Gerard Piqué.

Shakira a declarat Spania drept rezidență fiscală în anul 2015. Ea a declarat că a plătit taxe în valoare de 17,2 milioane de euro și că nu are datorii.

Shakira și Piqué s-au despărțit în iunie 2022, după ce au fost împreună 11 ani. Au doi fii împreună, de 7 și de 9 ani.

Foto: Marcello Casal Jr/Agência Brasil / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.