Secția Specială l-a scăpat de Sebastian Ghiță de un dosar penal

sebastian ghiță
Sebastian Ghiță. Foto: Captură YouTube / hotnews.ro

Magistraţii Curţii Supreme au decis, vineri, cu majoritate de voturi, să mențină achitarea dictată de prima instanță pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de mai mulţi procurori.

”Respinge cererea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de disjungere a cauzei în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj”, au anunțat judecătorii.

Decizia vine la doar câteva zile după ce instanța supremă a sesizat Curtea Constituțională cu o excepţie de neconstituţionalitate care vizează atribuţiile Secţiei Speciale privind retragerea apelurilor din cauze.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție a retras, în 13 iunie, apelul din dosarul în care fugarul Sebastian Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşţi sunt acuzaţi de corupţie.

Sebastian Ghiță era acuzat de mai multe infracțiuni în acest dosar, printre care dare de mită, cumpărare de influență, spălare a banilor și folosire de informații care nu sunt destinate publicității.