Rușii și-au bombardat din greșeală propriul sat

sat rusesc bombardat din greșeală
Foto: Captură YouTube / On Demand News

Câteva rachete rusești trase asupra Ucrainei au căzut în satul Petropavlovka din regiunea Voronej din Rusia, iar mai multe locuințe private au fost avariate, a relatat presa ucraineană.

Ministerul Apărării din Rusia a recunoscut greșeala și a transmis că a fost vorba despre o „descărcare anormală de muniție”.

Moscova a admis că armata sa a bombardat accidental un sat din regiunea de sud Voronej pe 2 ianuarie, în timpul unui atac masiv rusesc asupra Ucrainei, potrivit Radio Europa Liberă.

Ministerul rus al Apărării a declarat că 6 case au fost avariate, dar nu au existat victime în Petropavlovka, sat aflat la aproximativ 150 de kilometri est de granița cu Ucraina.

„O anchetă cu privire la circumstanțele incidentului este în desfășurare. O comisie lucrează la fața locului pentru a evalua natura pagubelor și pentru a oferi asistență la restaurarea caselor”, a mai transmis Ministerul Apărării din Rusia într-un comunicat citat de currenttime.tv.

Guvernatorul regiunii Voronezh, Alexander Gusev, a spus că este vorba despre 7 gospodării afectate. El a declarat că mai mulți locuitori din Petropavlovka au fost transportați în centre de cazare temporară, inclusiv la o pensiune din Korotoyak.

„Nu au existat victime, dar pagube au fost înregistrate în șapte gospodării”, a anunțat Gusev.

În noaptea de 2 ianuarie, Rusia a lansat un atac masiv asupra Ucrainei, în special asupra orașelor Kiev și Harkov.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.