Românii se pot angaja astronauți la Agenția Spațială Europeană. Iată condițiile care trebuie îndeplinite

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Agenția Spațială Europeană (ESA) este în căutare de astronauți inclusiv în România. Candidaturile pot fi depuse începând cu data de 31 martie. ESA vrea să angajeze între patru și șase astronauți de carieră, care vor primi poziții de angajați permanenți și care vor fi distribuiți în cadrul unor misiuni spațiale.

De asemenea, agenția dorește să angajeze până la 20 de bărbați și femei în calitate de „rezerve” care vor participa la misiuni specifice.

ESA doreşte să includă şi un astronaut cu dizabilităţi fizice în echipa sa de „rezerve”, în cadrul unui program intitulat Parastronaut. Agenţia analizează în această perioadă condiţiile în care un astfel de candidat ar putea să zboare în spaţiu şi să lucreze la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este ziua de 28 mai. Candidaţii vor fi supuşi unui proces de selecţie în şase etape, care va fi finalizat în octombrie 2022.

După încheierea perioadei de înscriere, va urma un proces de selecţie în şase etape, ce se prevede a fi finalizat în octombrie 2022.

Astronauţii desfăşoară experimente ştiinţifice, sprijină dezvoltarea de noi tehnologii, testează limitele corpului uman şi explorează Universul în condiţii extreme. Candidaţii care doresc să aplice trebuie să îndeplinească o serie de condiţii:

  • Să aibă o pregătire profesională excepţională şi un istoric de rezultate remarcabile pe durata studiilor. Sunt eligibili candidaţii care au studii cel puţin la nivel de master şi cel puţin trei ani de experienţa profesională.
  • Printre domeniile cele mai frecvent întâlnite la astronauţii de carieră se numără: inginerie aerospaţială, aviaţie, diverse ramuri de inginerie, matematică-fizică, ştiinţele naturii, medicină, cibernetică, fără ca lista să fie exhaustivă.

Mai multe detalii legate de criteriile de selecție pot fi găsite – aici.

FOTO: geralt/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.