România absurdă. Trotuar modernizat cu stâlpi pe mijloc

stâlpi sălcuța dolj
Sursa: Captură Digi24

Locuitorii din Sălcuța, județul Dolj, au fost surprinși să vadă că trotuarele comunei au fost împânzite de sute de stâlpișori galbeni care mai mult îi incomodează decât îi ajută deoarece sunt montați exact pe mijloc, relatează postul de televiziune Digi 24.

Teoretic, stâlpii delimitează pista de biciclete, însă aceasta nu era marcată.

Locuitorii spun că nu mai pot merge cu căruțul de piață pe trotuar: „Eu nu știu ce au făcut, au mai pus ăștia. Era ca lumea trotuarul ăsta. Acum nu mai poți să treci și tu cu un căruț, cu ceva”.

„Nu e loc nici de două găleți cu apă, dacă vin de la fântână trebuie să merg așa, să fac jaloane să nu lovesc gălețile cu apă”, a declarat un alt localnic pentru sursa citată.

Proiectul, finanțat prin fonduri europene, este al Consiliului Județean Dolj. Stâlpii vor fi montați pe aproximativ 70 de kilometri, de la Craiova până în sud-vest, în comuna Cetate de la Dunăre.

Aurica Giurcă, primarul comunei Sălcuța, consideră că proiectul este unul bun pentru comună, chiar dacă oamenii sunt nemulțumiți: „Important este că s-a făcut ceva frumos și pentru localitatea noastră.”

Comuna nu are apă curentă, canalizare sau gaze.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.