Revoluția lui Țiriac. O ”uzină” de sport lângă București

Ion Ţiriac (Wikimedia Commons)
Ion Ţiriac (Wikimedia Commons)

Omul de afaceri Ion Țiriac anunță că peste trei ani va fi inaugurată o bază sportivă întinsă pe nu mai puțin de 33 de hectare.

Miliardarul român vrea ca universitatea sportivă deschisă la Otopeni, județul Ilfov, să aibă toate dotările existente în Statele Unite. Lângă patinoarul Telekom Arena, inaugurat anul trecut, vor fi un bazin olimpic, o pistă de atletism, dar și o sală de peste 3.000 de locuri. De asemenea, universitatea va avea și un poligon de tir, zece terenuri de baschet, 12 de volei și 30 de tenis.

”Sportul este o industrie de miliarde, dar ai nevoie de pasiune”, a spus Ion Țiriac, citat de Ziarul Financiar.

Baza va fi una interconectată. De exemplu, căldura degajată de aparatele de răcire ale patinoarului va fi folosită pentru încălzirea apei din bazinul de înot.

„Pentru a face acest „camp universitar” avem nevoie de încă 150-200 de milioane de euro. Dacă totul va merge bine în discuţiile de la Bruxelles, în trei ani îl construim”, a explicat Ion Ţiriac.

Proiectul unei săli polivalente în București este amânat de ani buni. Sala ar fi trebuit să fie deschisă în cadrul complexului Lia Manoliu, încă din 2015. În prezent, însă, lucrările sunt blocate.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.