Reușite neașteptate ale ucrainenilor. Cât teritoriu au recuperat

Specialiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului transmit, în analiza zilnică pe care o fac, faptul că trupele ucrainene din regiunea Harkov au profitat, probabil, de relocarea forțelor rusești către axa sudică pentru a desfășura o contraofensivă surpriză și foarte eficientă în apropiere de orașul ocupat Izium.

Militarii ucraineni au avansat cel puțin 20 de kilometri în teritoriul ocupat de ruși în estul regiunii Harkov și au recuperat peste 400 de kilometri pătrați.

Rușii au încercat să reziste contraofensivei, însă este foarte probabil ca numărul acesta să fi fost prea mic ca să reziste deoarece mai multe forțe au fost relocate pentru a sprijini eforturile de a captura restul regiunii Donețk și pentru a ajuta pe axa sudică.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat miercuri seară „vești bune” din regiunea Harkov, spunând că unele așezări au fost recuperate de ucraineni de la forțele ruse.

Liderul de la Kiev nu a menționat în ce localități flutură din nou steagul Ucrainei.

„Nu este momentul acum să numim aşezările în care steagul ucrainean se întoarce. Dar este momentul să mulţumim Brigăzii 25 Aeropurtate, Brigăzii Mecanizate 92 şi Brigăzii Aeropurtate de Asalt 80 pentru curajul lor şi eroismul arătat în misiunile de luptă”, a declarat miercuri seară Zelenski.