Rata de infectare cu COVID-19 de la Constanța crește și după două săptămâni de carantină

constanța
Orașul Constanța fotografiat de pe Stația Spațială Internațională. Foto: Tim Peake (Facebook)

Rata de infectare în municipiul Constanța a depășit pragul de unu la sută, fiind raportate 10,8 cazuri la mia de locuitori în cele două săptămâni de când a fost pus în carantină.

Este o creștere de 1,5 cazuri la mia de locuitori, în perioada restricțiilor, iar numărul de cazuri din Constanța continuă să crească. La cea mai recentă raportare a Grupului de Comunicare Strategică, județul Constanța anunța 439 de noi cazuri de îmbolnăvire, aproape 10% din totalul național.

La nivelul județului Constanța, rata de infectare este de 7,35 cazuri la o mie de locuitori, fiind cea mai mare din țară în acest moment.

Doar în București au fost raportate mai multe cazuri noi de COVID-19 decât în Constanța.

În timp ce la nivel național, pandemia pare să dea înapoi, cu o ușoară scădere a nunmărului de cazuri noi zilnice în ultima săptămână, în Constanța restricțiile nu dau rezultate.

Potrivit jurnaliștilor locali, carantina orașului Constanța nu este aplicată corespunzător, nefiind filtre la ieșirile din oraș, iar cetățenii își văd liniștiți de treburi, fără să acorde o atenție sporită măsurilor de protecție în fața virusului.

Până în acest moment, în județul Constanța au fost raportate de la începutul pandemiei 14.947 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 296 de decese.