Rareș Bogdan îl critică pe Vlad Voiculescu pentru că a vorbit în același timp cu Florin Cîțu

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, îl critică pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu pentru că a susținut declarații de presă în același timp cu premierul Florin Cîțu.

„Un prim-ministru, atunci când dă declaraţii, nu poate fi în niciun fel oprit sau dublat de declaraţiile altcuiva. Preşedintele României, primul-ministru, guvernatorul Băncii Naţionale, patriarhul sunt nişte persoane care nu trebuie să fie dublate de mitropoliţi, de consilieri guvernamentali, de ştiu eu ce alte persoane atunci când fac o declaraţie.

Sper ca situaţia de ieri să fi fost doar o chestiune legată de lipsa de comunicare între departamentele celor două instituţii, dar nu mi-a plăcut ce am văzut ieri după-amiază şi nu am mai văzut asta în istoria recentă a României, ca în momentul în care primul ministru al Guvernului face declaraţii publice foarte importante pentru ţară să fie dublat de declaraţiile unui ministru.

Nu o consider o sfidare, o consider o problemă legată de comunicarea deficitară între cele două departamente de comunicare. Sau vreau să cred că nu este”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a făcut aceste declarații înaintea Biroului Permanent al PNL, în care se va discuta și subiectul Spitalului Foișor. El a spus că o țară întreagă a fost șocată de ceea ce s-a întâmplat vineri seară la Spitalul Foișor, unde la o temperatură de 5 grade pacienții au fost scoși pe targă, acoperiți cu o pătură.

„Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica (n.r. – Cristian Stoica, managerul Spitalului Foișor), la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan (n.r. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății), care poate vorbeşte mai puţin și se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea explicaţii, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experienţă de 17 ani în administrarea medicinei de urgenţă şi a IGSU, cred că putea să prevadă situaţia care a apărut la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând din 2 aprilie, de la faptul că domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară, trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci este managerul unui spital public. Şi de asemenea, vom vedea exact ce s-a întâmplat”, a declarat Rareș Bogdan.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.