Primul mare oraș din România care a intrat din nou în carantină

FOTO: bm365.ro
FOTO: bm365.ro

Măsura carantinei a fost instituită deja în 25 de localități din România, cea mai mare dintre acestea fiind Baia Mare, cel mai mare oraș din Maramureș.

Cei peste 130.000 de locuitori din Baia Mare nu pot părăsi orașul, iar spitalul din oraș mai are doar trei paturi libere la ATI.

”Astăzi avem o incidenţă a cazurilor de infecţie cu coronavirus de 7,21 la mia de locuitori, în creştere faţă de ieri. Am fost nevoiţi să luăm această măsură pentru a preîntâmpina o tragedie în ceea ce priveşte bolnavii noştri, care ajung în secţiile de spital. Este făcută în scopul de a limita şi a evita aglomerările de persoane”, a spus prefectul județului Maramureș, Nicolae-Silviu Ungur, citat de Știrile ProTV.

Mai mult, băimărenii nu vor mai putea circula în oraș decât dintr-un motiv foarte întemeiat.

Centrele comerciale din Baia Mare vor avea program de funcționare de la 10.00-21.00, pentru 10 zile. În weekend, centrele comerciale își opresc activitatea.

Cele mai multe localități aflate în carantină sunt în județele Timiș și Maramureș, cu excepția notabilă a municipiului ialomițean Slobozia, iar Sibiul se pregătește, de asemenea, să ia măsuri drastice, după ce rata de infectare a crescut mult în ultimele zile.

Judeţul Sibiu avea ieri rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, cea mai gravă situație fiind în municipiul Sibiu.