Prima doză de vaccin a provocat o scădere-record a numărului de cazuri noi, în Israel

Vaccin coronavirus. Foto: Pixabay

Un studiu la care au participat peste 400.000 de israelieni care au primit prima doză de vaccin anti-coronavirus arată că rata de infectare în rândul celor imunizați parțial, la 14 zile de la primirea injecției.

Potrivit datelor furnizate de Clalit, o importantă organizație de servicii de sănătate din Israel, numărul cazurilor noi de COVID-19 în rândul celor care au primit prima doză de vaccin a scăzut cu 33%.

Potrivit Times of Israel, studiul arată că vaccinul a avut un impact major asupra ratei de infectare din ”Țara Sfântă”. Vaccinul Pfizer-BioNTech este administrat în două doze, primite la trei săptămâni. Acesta are o eficiență de 94%, dar devine eficient doar la două săptămâni de la primirea celei de-a doua doze.

Potrivit unui alt studiu realizat de un mare furnizor de servicii medicale din Israel, scăderea în ceea ce privește cazurile noi de infectare în cazul celor vaccinați, după 13 zile de la primirea dozei, a scăzut cu aproape 60%.

Aproape 2 milioane de oameni au murit de COVID-19

Pandemia de coronavirus a ucis cel puțin 1,95 milioane de oameni de la începutul său, în decembrie 2019, în China. La nivel mondial au fost raportate până acum peste 90 de milioane de cazuri, iar peste 55 de milioane de persoane s-au vindecat de noua boală.

SUA sunt cea mai afectată țară din lume de epidemia de COVID-19, cu peste 376 de mii de victime. Brazilia, India și Mexic au înregistrat, de asemenea, peste 100 de mii de decese provocate de COVID-19.

Chiar și așa, țara cu cele mai multe victime la 100.000 de locuitori este Belgia, cu 174 de decese, urmată de Slovenia, cu 145, Bosnia-Herțegovina, cu 133 și Italia – 131.