Preot de la mănăstire: „Cine nu plătește nu-l mai pomenesc, la revederci”

david stoica
Părintele David Stoica. Foto: Captură Facebook / YouTube

Părintele David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, din județul Sibiu, a declarat într-o predică ținută în lăcașul de cult că cine nu plătește nu va mai fi pomenit.

„Să aveți grijă ce votați și pe cine votați. Fiindcă noi ieri, dacă nu mergeam să plătim curentul, era tăiat. Îți pune câte 36 de milioane de lei curentul, no, plătește. Cine? Cât s-o strâns astăzi? Mi-a dat careva? Nu. Care mi-a dat cununa anului, da. Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, lasă, nu-l mai pomenesc, la revederci.

Știi care e problema? Din banii ăia ne trăim și noi, din banii ăia luăm lumânări la altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi. Deci salariul nostru care e îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice”, a spus Stoica.

După ce imaginile video au apărut în spațiul public, Arhiepiscopia Sibiului a transmis un comunicat de presă în care a anunțat că ieromonahul (călugăr cu funcție de preot) David Stoica suferă de cancer și că a făcut acele declarații din cauza tratamentului pe care îl urmează.

„Ca urmare a apariției în spațiul public a declarațiilor ieromonahului David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, facem următoarele precizări:

1. Cele afirmate de către ierom. David Stoica au fost făcute în nume personal; ele nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii;

2. Declarațiile ierom. David Stoica au fost făcute pe fondul stării sale de suferință, a tratamentului medicamentos oncologic pe care-l urmează;

3. În vederea refacerii medicale și spirituale a părintelui David Stoica, s-a luat hotărârea opririi lui de la săvârșirea lucrărilor sfințitoare, urmând ca slujirea liturgică de la Mănăstirea Sădinca să fie suplinită de către P.C. Arhim. Calinic Teslevici, exarh eparhial”, a transmis Arhiepiscopia Sibiului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.