De ce nu e bine să lași cheia în yală pe timpul nopții. Explicația unui specialist

FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com
FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com

Sunt multe persoane care, pentru a-și lua măsuri de siguranță suplimentare, lasă cheile în yală. Samuel Prieto, specialist al Institutului Superior de Siguranță Publică (Netpol), a explicată că această măsură ar putea fi contraproductivă.

Priesto spune în mare parte din țările Europei acest tip de încuietori care permit lăsarea cheii în interior sunt interzise. Pot fi situații, de exemplu, în care există o problemă de sănătate, iar persoana din casă poate fi căzută și nu se poate ridica.

„Sosește un apropiat, care are chei de la casă, dar constată că nu poate descuia, pentru că sunt cheile în ușă, pe dinăuntru”, spune spcialistul.

Mai mult, acesta spune că lăsarea cheii în yală pe dunăuntru nu „oferă mai multă siguranță”, pentru că există „metode relativ simple care a putea deschide o ușă cu cheia lăsată pe dinăuntru”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.