Supermarketul din România care oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor

reciclare SGR ambalaje
Foto: auchan.ro

Lanțul de hipermarketuri Auchan oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR (Sistemul Garanție Returnare): 0,6 lei/ambalaj, până pe 15 septembrie, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România.

Cei 10 bani în plus la fiecare ambalaj reciclat, indiferent de cantitate, sunt oferiți de Auchan clienților care reciclează la aparatele din magazinele retailerului și folosesc cardul de fidelitate, indiferent de unde au făcut cumpărăturile.

Până pe 15 septembrie, clienții care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatele RVM de colectare din magazinele Auchan primesc garanția de 0,5 lei per ambalaj, valabilă 12 luni din momentul emiterii, și ca extra-avantaj 0,1 lei per ambalaj cu simbol „Ambalaj cu garanție”, sub formă de voucher de fidelitate disponibil în aplicația Auchan. Voucherul de fidelitate aferent beneficiului suplimentar de 0,1 lei per ambalaj nu poate fi transformat în numerar.

La acordarea extra-avantajului de 0,1 lei/ambalaj cu simbol reciclat nu există limită privind cantitatea de ambalaje reciclate.

În prezent, toate magazinele Auchan sunt echipate cu aparate RVM de colectare și reciclare a ambalajelor PET/sticlă/aluminiu. Fiecare punct de colectare din magazinele mari – hipermarketuri și supermarketuri – este echipat cu 2-4 aparate de reciclare, iar în magazinele de ultra proximitate este disponibil câte un astfel de aparat.

„Răsplătim cu fiecare ocazie clienții fideli cu extra beneficii, iar prin acest bonus ne dorim să încurajăm și mai mult reciclarea ambalajelor cu simbolul Ambalaj cu Garanție. Clienții noștri au înțeles încă înainte de lansarea oficială a proiectului, o dată cu inițiativa noastră SGR înainte de SGR, cât de vital este să contribuim împreună la un mediu mai curat pentru noi toți și îi așteptăm în continuare în număr cât mai mare să recicleze”, a declarat Corina Dospinoiu, director de sustenabilitate la Auchan Retail România.

Auchan le-a oferit clienților posibilitatea de a aduce ambalajele utilizate pentru colectare și reciclare la punctele special amenajate dotate cu aparate automate de colectare (RVM) cu 7 luni înainte de lansarea oficială a proiectului SGR. Astfel, doar în acest interval, au fost colectate 32 de milioane de ambalaje la nivel național.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.