Sondaj PSD. În ce condiții ar putea câștiga Gabriela Firea primăria Capitalei

candidați primăria bucurești sondaj nicușor dan gabriela firea popescu piedone
Foto: Facebook

Un sondaj realizat online de compania Epsilon la comanda PSD arată că actualul primar general Nicușor Dan e pe primul loc în preferințele electoratului cu 29%, urmat de Gabriela Firea cu 25%, Sebastian Burduja cu 17%, Cristian Popescu Piedone cu 16%. Mihai Enache (AUR) și Diana Șoșoacă sunt la egalitate cu 4%.

Sondajul arată că dacă Piedone s-ar retrage din cursă, atunci Gabriela Firea ar fi pe primul loc la intenția de vot cu 35%, urmată de Nicușor Dan cu 31% și Burduja cu 19%.

În schimb, dacă Gabriela Firea s-ar retrage din cursă, sondajul arată că Nicușor Dan ar fi pe primul loc la intenția de vot cu 35%, urmat de Piedone cu 26% și Burduja cu 22%.

Sondajul arată că 63% dintre respondenți consideră că Bucureștiul s-a îndreptat în ultimii patru ani într-o direcție greșită sau foarte greșită, iar 57% sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de activitatea actualului primar.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-22 mai 2024, prin chestionare online la care au răspuns 5.112 de bucureșteni. Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%.