Se introduce taxa pe kilometraj. Șoferii care participă la programul pilot vor primi bani

Tesla Model 3 FOTO: Tesla
Tesla Model 3 FOTO: Tesla

Statul american California, în care sunt înregistrate cele mai multe mașini electrice din SUA, anunță că vrea să treacă de la taxarea în prețul carburanților la taxa pe kilometraj, astfel încât și șoferii mașinilor verzi să achite impozitul pe care îl plătesc ceilalți conducători auto.

Departamentul de Transport din California a anunțat că o trecere de la taxa pe benzină/motorină la o taxă pe kilometraj, ca nou sistem de impozitare, ar fi mai corectă decât actualul mecanism.

În acest moment, cele 1,2 milioane de vehicule electrice înregistrate în acest stat nu contribuie deloc la taxele necesare reparării drumurilor, în timp ce pentru o mașină pe benzină/motorină este plătit anual aproximativ 300 dolari.

Autoritățile din California vor introduce astfel o taxă pe kilometraj de 3 cenți/km, iar șoferii care se vor înscrie în acest proiect pilot au diferite modalități de a raporta acel kilometraj.

Ei pot instala în mașina lor un dispozitiv care urmărește automat sau pur și simplu trimit o fotografie înainte și după cu contorul lor de parcurs. În schimbul participării, vor primi până la 400 dolari.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.