Spectacol roz. Păsările flamingo au poposit din nou în Delta Dunării

flamingo delta dunării
Foto: Captură video Facebook

Zeci de păsări flamingo, celebre pentru penajul lor roz, au ajuns zilele acestea în Delta Dunării, pe brațul Sfântu Gheorghe, a anunțat Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant și frumos în România.

„În oazele de liniște de pe brațul Sfântu Gheorghe au făcut din nou un scurt popas de odihnă și hrănire păsările flamingo.

Cu penajul lor în diferite nuanțe de roz și modul grațios în care se mișcă prin apele puțin adânci în căutarea hranei, ca adevărați ambasadori ai biodiversității, vin și adaugă un plus de frumusețe habitatelor naturale deltaice.

Dat fiind faptul că au tendința să plece din locurile în care oamenii se apropie prea mult, inspectorii ecologi ai A.R.B.D.D. au ales să le urmărească de la o distanță ceva mai mare.

Sperăm să le revedem mereu mai des, și dacă se vor simți suficient de în siguranță, poate în viitor vor și cuibări în zonă”, au anunțat reprezentanții ARBDD pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Păsările flamingo au poposit în Delta Dunării și în anii trecuți. În 2022, de exemplu, sute de păsări flamingo au fost văzute pe lacul Goloviţa, în apropiere de comuna Jurilovca din judeţul Tulcea. Din păcate, în 2021, mulți turiști care au vrut să vadă păsările flamingo le-au hăituit cu bărci și drone.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.