Povestea tristă a Hipodromului din Ploiești: Modernizat, dar nefolosit

Hipodromul din Ploiești arată excelent, însă nu poate găzdui competiții (gazetaph.ro)
Hipodromul din Ploiești arată excelent, însă nu poate găzdui competiții (gazetaph.ro)

Pistele de trap și galop ale Hipodromului din Ploiești, care a fost modernizat cu fonduri în valoare de 13 milioane de euro, nu sunt omologate și nu pot fi folosite.

Hipodromul ploieștean nu poate fi omologat, din cauza faptului că în România nu există instituții specializate în acest sens.

Recepția lucrărilor de modernizare a hipodromului au fost finalizate în vara acestui an, însă nu pot fi încă organizate competiții aici.

”Așteptăm realizarea omologării pistei. Aici avem o problemă legislativă, pentru că nu există un for la nivel național care să facă omologarea pistei. Exista doar ANARZ-ul la nivelul Ministerului Agriculturii, care se ocupă de caii de rasă, dar nu de omologări de pistă și atunci va trebui sa gasim o variantă de omologare, să apelăm la o instituție europeană”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Hipodromul, care este în administrarea Clubului Sportiv Municipal Ploiești, poate găzdui doar curse demonstrative și alte activități similare.

Hipodromul din Ploiești, cel mai important din România, a fost neglijat timp de mai multe decenii, înainte să fie modernizat și extins, începând cu 2014.

Lucrările au costat 13 milioane de euro. Primăria Ploiești ar fi trebuit să suporte jumătate din costuri, însă din cauza unor întârzieri a ajuns să plătească 80 la sută din cheltuieli.

Hipodromul din Ploieşti. Strania poveste a cailor care gonesc în pustiu