Povestea „copilului din gunoaie”. Abandonat lângă un tomberon, a ajuns milionar

Freddie Figgers FOTO: Figgers.com
Freddie Figgers FOTO: Figgers.com

Freddie Figgers are o poveste de viață care ar putea fi un bun scenariu pentru un film. La 31 de ani a ajuns milionar, după ce a patentat și a vândut mai multe invenții în domeniul tehnologiei. Povestea lui de viață a început lângă un tomberon. A fost abandonat la doar două zile de la naștere.

A aflat despre originile lui când avea 8 ani, după ce i-a povestit tatăl său. „Mi-a spus: Uite, o să fiu direct, Fred. Mama ta biologică te-a aruncat, iar eu și Betty Mae (mama adoptivă, n.r.), nu am vrut să te luăm în asistență maternală și te-am adoptat, iar tu ești fiul meu. M-am gândit că sunt un gunoi și m-am simțit nedorit. Dar el m-a apucat de umăr și mi-a spus:„ Ascultă, nu lăsa asta să te deranjeze vreodată””, își amintește el, potrivit BBC.

Nathan Figgers era muncitor, iar Betty Mae Figgers lucra la fermă. Locuiau în Quincy, o comunitate rurală cu aproximativ 8.000 de locuitori din nordul Floridei și aveau 50 de ani când s-a născut Freddie, în 1989.

Deja crescuseră mulți copii în asistență maternală, dar au decis să-l adopte pe Freddie când avea două zile. Freddie spune că i-au dat toată dragostea pe care și-o putea dori, dar alți copii din Quincy erau răi cu el.

„Copiii să mă hărțuiau și îmi spuneau „copilul din tomberon” sau „copilul din gunoaie”, „ești murdar”. Coboram din autobuzul școlar și uneori copiii mă aruncau într-un coș de gunoi și râdeau de mine,” spune Figgers.

Pentru tânărul inventator, părinții săi adoptivi au fost niște eroi.

Tatălui său adoptativ i se datorează prima invenție profitabilă. Când tatăl său adoptiv s-a îmbolnăvit de Alzheimer și a început să dispară de acasă, Figgers și-a folosit pasiunea pentru computere pentru a crea un dispozitiv de urmărire prin GPS plasat în talpa pantofilor.

După ce Nathan a murit, tânărul a reușit să-și vândă invenția cu 2,2 milioane de dolari.

Tot după o experiențe personală, când o rudă a murit în urma unei come diabetice, Figgers a creat un glucometru care transmitea nivelurile glicemiei către o rudă apropiată, asfel încât familia să poată fi alertată și să poată chema o ambulanță. Avea 22 de ani.

Pentru că în Florida rurală oamenii aveau probleme cu semnalul de telefon și foloseau încă internet prin dial-up, Figgeers și-a înființat propria companie de telecom, devenind cel mai tânăr proprietar din domeniu – și singurul afroamericn. A fost nevoie de 394 de solicitări pentru a obține licența.

Figgers s-a căsătorit în 2015 și are o fetiță. Întrebat ce sfat i-ar da, el a spus: „Nu renunța niciodată, indiferent câtă răceală îți arată lumea”. El spune că ar vrea ca fiica sa să aibă un impact pozitiv asupra fiecărui om pe care îl întâlnește, la fel cum a făcut tatăl său adoptiv.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.