Portugalia n-a raportat niciun deces provocat de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Portughezii par să fi depășit cu bine pandemia de coronavirus. Foto: Pixabay

Pentru doar a doua oară de la începutul pandemiei de COVID-19, Portugalia a înregistrat o zi fără decese provocate de virus.

Ultima oară când cea mai vestică țară din Europa nu raportase niciun deces zilnic din cauza COVID-19 se întâmpla în august 2020.

Portugalia a fost într-o carantină îndelungată, iar rata de infectare cu COVID-19 a scăzut extrem de mult față de nivelul înregistrat în ianuarie, când țara avea una dintre cele mai alarmante creșteri din lume, scrie BBC.

Lusitanii au înregistrat aproape 17.000 de decese provocate de virus de la începutul pandemiei și peste 834.000 de cazuri confirmate.

În ianuarie 2021, spitalele din Portugalia nu mai făceau față, însă măsurile stricte luate de autorități, relaxate între timp, au dat roade. În acest moment, elevii portughezi merg la școală, muzeele și saloanele de înfrumusețare sunt deschise, la fel ca restaurantele și cafenelele.

Autoritățile sanitare spun că țara este în ”zona verde” de risc, cu o rată de transmitere de sub unu și cele mai puține cazuri noi înregistrate raportat la populație din Uniunea Europeană.

Portugalia a reușit să vaccineze majoritatea persoanelor cu vârste de peste 80 de ani.

Secretarul de stat pe probleme de Sănătate, Diogo Serras Lopes, a declarat că Portugalia va atinge imunitatea de turmă ”mai degrabă la începutul verii decât la sfârșitul acesteia”.