Patriarhul Kirill: Rușilor care mor în războiul din Ucraina li se iartă toate păcatele

FOTO: Serge Serebro, Vitebsk Popular News/Wikimedia Commons
FOTO: Serge Serebro, Vitebsk Popular News/Wikimedia Commons

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe din Rusia, a declarat în predica sa duminicală că rușilor care mor în războiul din Ucraina li se iartă toate păcatele, relatează publicația „Ukrainska Pravda”.

„Sacrificiul militar în slujba patriei curăță întotdeauna toate păcatele”, a spus Kirill.

„Știm că mulți mor în ziua de astăzi pe câmpurile de luptă ale acestui război distructiv. Biserica se roagă ca această luptă să se termine cât mai curând posibil, și cu cât mai puțini frați uciși în acest război fratricid.

În același timp, Biserica știe că dacă cineva, condus de simțul datoriei și al nevoii de a-și respecta jurământul, rămâne loial vocației sale și moare în timp ce își îndeplinește datoria militară, atunci el face un lucru, în mod indubitabil, care este egal sacrificiului. El se sacrifică pentru alții. Și, astfel, noi credem că acest sacrificiu curăță toate păcatele acelei persoane”, a mai declarat șeful bisericii.

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe din Rusia, este un susținător al președintelui Vladimir Putin și al războiului din Ucraina. Anterior, el a spus că soldații ruși care luptă în Ucraina sunt eroi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.