O țară introduce săptămâna de lucru de 4 zile

FOTO: jannonivergall/Pixabay.com
FOTO: jannonivergall/Pixabay.com

Angajații firmelor din Republica Dominicană se pregătesc să intre într-un program de 6 luni în care vor testa cât de eficientă este săptămâna de lucru de doar patru zile.

Proiectul va începe în luna februarie. Angajații vor primi același salariu, potrivit guvernului dominican, iar săptămâna standard de lucru va fi redusă de la 44 de ore la 36 de ore, de luni până joi.

Ministrul Muncii din Republica Dominicană, Luis Miguel de Camps, a declarat că acest sistem acordă prioritate oamenilor și le va îmbunătăți sănătatea și bunăstarea promovând în același timp o productivitate durabilă și ecologică.

O universitate locală are sarcina de a analiza datele rezultate în urma acestui experiment de 6 luni, inclusiv schimbări legate de starea de sănătate a angajaților și relația dintre muncă și viața lor personală.

Până acum, mai multe companii au testat săptămâna de lucru de 4 zile, iar cele mai multe au spus că productivitatea, în cel mai rău caz, a rămas la același nivel, iar unele au spus că au observat chiar o creștere.