O nouă stațiune ar putea apărea pe litoralul românesc

Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Agigea, localitatea aflată în sudul litoralului românesc, între Constanța și Eforie Nord, s-a putea să fie cunoscută, în curând, și ca stațiune turistică, nu numai ca port la Marea Neagră.

Până nu cu multă vreme în urmă, în Agigea erau doar două suprafețe de nisip tehnologice, adică nu erau destinate turiștilor, dar, după înnisipare, a apărut o nouă plajă turistică cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați.

”Este un nisip bun pentru plajă, ușor de călcat pe el, iar intrarea în apă este o intrare lină, o intrare care păstrează nivelul de echilibru al pantei submerse”, a declarat Marius Stamat, managerul unei companii constructoare, pentru stirileprotv.ro.

Dezvoltatori germani și israelieni s-au arătat interesați să construiască ansambluri hoteliere, restaurante, dar și vile de vacanță, după modelul mediteranean. Sute de milioane de euro au fost deja cheltuite în zona Agigea. S-au construit până acum apartamente de vacanță, vile, dar și apart-hoteluri.

Mulți dintre cei care au investit până acum în zonă sunt tineri, mulți din străinătate, care au văzut oportunitatea unui câștig imobiliar sau au achiziționat un loc pentru petrecerea vacanțelor.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, are deja o viziune despre cum ar putea arăta noua stațiune turistică după modelul grecesc, cu un design vesel, prietenos, relaxant, dar puțin mai altfel.

„Ca și situație impusă vom avea culori alb, roșu. Alb culoarea cărămidei, pereții să fie albi. Încercăm să mergem pe un stil mediterranean sau cât mai apropiat de acest stil”, spune edilul.