O mașină a intrat în pietoni în Tel Aviv. Șoferul s-a dat apoi jos și a încercat să-i înjunghie pe trecători

tel aviv israel
Foto: TranThangNhat / pixabay.com

7 persoane au fost rănite, dintre care 3 se află în stare gravă, după ce un individ a intrat cu mașina în mulțime în Tel Aviv, Israel, anunță BBC.

Poliția a transmis că un palestinian de 20 de ani a intrat cu mașina în pietonii care stăteau în fața unui centru comercial.

El a fost împușcat mortal după ce a ieșit din automobil și a încercat să-i înjunghie pe cei din jurul său, au mai anunțat autoritățile.

Ministrul Securității din Israel a declarat că un „cetățean curajos” l-a împușcat pe presupusul atacator.

Serviciile de spionaj israeliene spun că bărbatul care a comis atacul de la Tel Aviv nu avea antecedente.

El a fost identificat drept Abed Elohab Halaila, un palestinian de 20 de ani din Cisiordania.

Grupul militant palestinian Hamas a transmis că atacul „eroic” din oraș a fost un răspuns la operațiunea Israelului din Cisiordania ocupată.

Autoritățile palestiniene au afirmat că cele 10 persoane ucise în timpul operațiunii de ieri a Israelului în Jenin aveau între 16 și 23 de ani.

Mii de persoane au părăsit tabăra de refugiați din Cisiordania de când a început operațiunea, despre care Israelul spune că este aproape finalizată.

Foto: TranThangNhat / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.