O fetiță a fost lăsată să zacă 2 ore pe podea la o grădiniță. A ajuns la spital cu insuficiență respiratorie

Foto: Facebook

Mama a două gemene din București acuză educatoarele de la o grădiniță privată că au ignorat-o complet pe una dintre fetițe, deși aceasta a zăcut pe podea timp de două ore.

După ce a fost luată de la grăiniță, fetița a fost dusă la spital, iar medicii au stabilit că avea insuficiență respiratorie, așa că i-au dat oxigen și au internat-o.

„Buna, tuturor! Numele meu este Lorena Constantin, mamica gemenelor Anastasia si Natalia (2 ani si 5 luni), care frecventau gradinita privata „ORHIDEEA KIDS” la program lung, grupa 2-3 ani.

Vineri, 22 septembrie, prietenul meu a luat fetele de la gradinita la ora 17:46, iar pe una din fete „a primit-o” direct in brate, spunandu-i-se ca aceasta „de-abia s-a trezit” in momentul preluarii, ceea ce este foarte ciudat pentru ea.

Atunci a constatat ca are respiratia rapida si sacadata, nu poate sa stea in picioare si de-abia tine ochii deschisi. Am ajuns cu ea la camera de garda unde medicii au constatat ca se afla in insuficienta respiratorie, i-au dat oxigen si aerosoli cu ventolin din 20 in 20 minute si au internat-o in spital.

Am solicitat acces la inregistrarile CCTV deoarece eram convinsi ca starea fetei nu s-a degradat repede.

Privind inregistrarile video am observat ca dupa ora 15:30 copilul a zacut pe jos la orizontala, doar se mai tara putin dintr-un loc in altul, timp in care ceilalti copii se jucau voiosi in jurul ei.

Foto: Facebook

In acest timp 4 (PATRU) „doamne” au intrat pe rand in camera de activitati nu pentru a verifica starea copiilor ci pentru a butona telefoanele. Copiii erau „calare” peste ea sa se uite si ei la ecranul telefonului, si doar copilul meu era pe jos, tot pe burta, la fel de lesinat.

Dupa aproximativ ora 16:10 pana cand am preluat-o la 17:45, Anastasia a zacut pe jos in mijlocul clasei fara sa se mai miste, iar „doamnele” respective nu au avut nici macar bunul simt s-o mute in patut in camera de somn, sau sa ne sune, sau sa faca ceva.

Dupa vizionarea imaginilor impreuna cu doamna directoare (SAFIYA VASILICA), am primit doar urmatoarele replici: „Ne cerem scuze” , „Bine ca acum este copilul bine” , „Nu mai putem da timpul inapoi”, insa a refuzat sa ne dea un punct de vedere oficial.

Cand am cerut explicatii de la „fondatoare”, (NAOMI CALOTA), aceasta a spus ca momentan nu se simte bine si si ne cauta ea cand o sa isi revina insa a tinut sa puncteze ca „Indiferent ce dezicie vezi lua, noi suntem pregatiti!”.“, a scris Loredana Constantin pe rețeaua de socializare Facebook.

„Pe 22 septembrie a fost copilul MEU, data viitoare poate fi chiar copilul TAU lasat sa zaca pe jos!
Este inadmisibil ca intr-o gradinita sa fie lasat un copil de 2 ani si 5 luni sa zaca timp de atatea ore pe jos in mijlocul clasei in timp ce „doamnele” butoneaza de zor telefoanele si nici macar una nu se uita la copii sa vada daca mai respira, daca mai traiesc.?!“, a mai spus ea.

Părinţii fetiţei au depus plângere la Poliţie, potrivit News.ro.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 22 septembrie 2023, după ce a preluat-o pe fiica sa, minoră, în vârstă de doi ani şi cinci luni, de la o grădiniţă din Sectorul 6, la care este înscrisă, a constatat ca aceasta este într-o stare precară de sănătate. Cercetările au fost preluate de către Serviciul Siguranţa Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, a transmis Poliţia Capitalei, potrivit hotnews.ro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.