O femeie care a călătorit în peste 80 de țări a povestit de ce nu pleacă niciodată la drum fără brățara ei

pamela holt
Foto: Facebook / Business Insider

Din Islanda și Italia până în Thailanda și Vietnam, Pamela Holt, în vârstă de 54 de ani, a explorat peste 80 de țări, iar în cele mai multe dintre acestea a mers singură.

Pamela, care este și gazdă a emisiunii „Me, Myself & the World” de la Amazon Prime și GoTraveler, a povestit pentru „Business Insider” că nu pleacă niciodată la drum fără brățara sa care îi poartă numele.

Brățara este foarte importantă deoarece a fost inscripționată și cu un mesaj ce conține informații vitale: detalii medicale și informații de contact în caz de urgență. Ideea unei astfel de brățări i-a venit după un incident petrecut în Insulele Galapagos din Ecuador, în anul 2009.

Pamela se îndrepta spre o insulă din Galapagos, cu barca, după ce anterior făcuse o drumeție de 7 zile prin Amazon. I s-a făcut rău, iar când a ajuns pe insulă și-a pierdut cunoștința.

„Tot ce îmi amintesc este că am coborât din barcă. Mi-au spus mai târziu că m-am uitat la șoferii de taxi și pur și simplu m-am răsturnat”.

Pe insulă nu era niciun spital, așa că unul dintre șoferii de taxi a dus-o la el acasă. „Soția lui a avut grijă de mine timp de aproximativ cinci zile”, a spus ea, adăugând că a dormit în cea mai mare parte a timpului.

„Femeia a trebuit să mă pună sub duș pentru a-mi scădea febra și nu aveam nicio brățară de identitate care să-i ofere vreo informație medicală”, a mai povestit Pamela, care este originară din California, SUA.

După această experiență, și-a dat seama că trebuie să găsească o modalitate de a comunica cu profesioniștii din sănătate în caz de urgență.

A ales să-și facă o brățară personalizată cu un mesaj important. La Etsy a găsit un vânzător care făcea bijuterii personalizate, inclusiv modele speciale pentru urgențe medicale. Brățara este din cupru, iar pe față sunt gravate numele posesoarei și un simbol medical. Detaliile medicale ale Pamelei și un număr de contact de urgență sunt ascunse pe interior.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.